Inga vattenrutschkanor på bild idag heller

Inga vattenrutschkanor på bild idag heller

Solen stiger bakom palmerna ovan ökenhorisonten. Vattenspridarna sprinklar över gräset och jag sitter ensam på terassen, det har jag gjort sen solen gick upp. Därinne sover dom, till och med Bertil.

Jag vill inte åka hem. Jag trodde aldrig jag skulle höra mej säga det på en semester, men jag VILL inte åka hem, sa Mattias innan han somnade igår kväll.
Nä. Inte jag heller.

Framför mej ser jag vita blommor, rosa blommor, grönt gräs, häck och öken. Och disiga berg i horisonten åt öster. Alla badbrallor hänger här bredvid mej och torkar. Nu gnyr Bertil därinne. Hoppas de vaknar snart. Jag vill äta frukost (min lyxfrukost med omelett, beef bacon, två stekta tomater och en skopa granatäppelkärnor) och bada vattenland och se Ruben dyka och hoppa och kana helt orädd i sina simglasögon. En miljon gånger modigare nu än i tisdags.

Shit vad roligt det är med vattenrutschkanor. Den roligaste av allihop är den som stupar rakt ner för att sedan gå uppåt (!), genom ett vattenfall och in i en slingrande discotunnel, sen ut och ner i en vägg som vänder tillbaka igen. Kamikazerännan är värst. På matta genom tunnel och ner i skyhögt fritt fall. Första gången gled jag av mattan på mitten och fick upp typ hela Makadi bays samlade vattenreserv i rumpan.

Jag väljer mellan att ta kort när dom andra åker kanor, eller att vara med och åka kana själv. Jag väljer inte jättelänge.

Underenochtjugo-kidsen får inte åka andra storrutschkanor än den randiga familjekanan. Men dom är helnöjda med sina egna tjugo små kanor i piratlandet. Utom Bertil. Han sitter i vagnen och pekar: ”bada nu!” och så fort han får i benen i vattnet pekar han tillbaka upp mot sulkyn igen: ”sitta dä!

Allra nöjdast är allihop i poolen. Där är varmt och rent och glass och popcorn och juice och öl och pizza och pommes frites och falafel och bananer. Och guava. Fast guavan är inte så jättegod.
Undefeated Dart Champion Of Egypt Mattias Åkesson vinner Jaz Aquavivas darttävling idag igen.
Och lag Åkesson/Berglin/Brännehed tar hem vattenpolomatchen också.

Inatt sover Eddie över hos Ruben.

Den varmaste dagen

Den varmaste dagen

Hotellhäng

Hotellhäng