NMR-centrum

NMR-centrum

På NMR-centrum uppe på Medicinareberget har de sjukt stora elektromagneter som de sätter prover i. Och för en fotograf som gillar att gå nära, kanske vrida lite på vinklarna och hitta andra sätt att visa bilder än de raktuppochnediga, är det svårt att komma in i en sal full med så starka magneter.
Gå här och här, säger dom. Inte närmare nu. När SVT var här blev det alldeles vitt i deras kamera när kameramannen gick för nära en magnet. Allt på ditt minneskort kan försvinna.
Det sitter en printad bild på dörren in i magnetsalen. En pallyftare som kommit aningens för nära. Och helt enkelt sugits upp. Det kostar en miljon att stänga av magneterna för att få loss en sån, säger dom. Jag aktar mej noga.

Lacka båt och hänga vagn

Lacka båt och hänga vagn

Vitsippsskogen

Vitsippsskogen