Tjuvstartshalloween

Tjuvstartshalloween

Jag vet att det egentligen inte är förrän på måndag och jag har läst flera Halloweenhitlers på facebook som skriver hur vore det om vi plötsligt firade julafton den 22 december istället för att det passar bättre? men med en sånhär importhögtid som inte ens är särskilt djupt rotad utan mest bara en kul grej för ungarna tycker jag faktiskt att man kan få göra som man vill här i världen. Och passar det bättre för barn som har relativt tidig läggdags att leka bus-eller-godis på en lördagskväll än på en måndagsdito så tänker jag inte orka göra som man ska.
Dessutom ska jag till Malmö på måndag.
Och Mattias ska träna och kommer ta med sej ungarna dit.
Så går vi inte ikväll får de inte gå överhuvudtaget.

Så då får de gå, då får de klä ut sej till en Dracula och till ett bi och mamman till Batman (fast Bertil säger Mamma häst! hela tiden) och gå och knacka på, fast bara hos dem de känner eller hos nån som eventuellt har pyntat med pumpa utanför dörren.

Ruben letar pumpor som en galning, inte en enda pumpa utanför någon dörr överhuvudtaget, och så plötsligt: DÄR MAMMA! KOLLA: EN PUMPA! Och mamman tvekar, för mamman vet att det är ett pingstvänshus Ruben stegar fram mot, mamman säger Nää, vi går vidare tror jag, men Ruben ropar NÄÄ, du SER ju! PUMPA! och mamman tänker att även om människorna kanske inte gillar Halloween så gillar dom ju barn, och säger okej.

Och det finns godis, och det finns vänner, och i ett hus finns det till och med ett helt eget litet Halloweenkalas.
Det lilla biet som helt orädd knallar upp mot alla stängda dörrar kan vara det sötaste jag sett där han går och håller sin storebror i handen.

Så blandar vi inte ihop den här hittepåtraditionen med Alla Helgons Dag, och låter alla göra som de vill här i världen, okej?

Närapå jullovsfeeling på den här pyjamas- och raggsocksmorgonen.

Närapå jullovsfeeling på den här pyjamas- och raggsocksmorgonen.

Skottkärreved

Skottkärreved