Makadi Bay

Makadi Bay

Morgon. Liten bris. Vid frukosten står Ahmed Helmy och steker omeletter till oss. What you want? Tomato, onion, mushroom, vegetables, ham, cheese, chili? En annan kock visar mej runt hela buffén. This you can eat. This no. This you can eat. This no. Han visar mej varje dag, till frukost, till lunch, till middag. Glutenfri heaven this is. Kyparen Haitham tar hand om Bertil. Leker med honom, lyfter honom, matar honom. Ger honom klistermärken.

Jag och Maria tar varsin drink på terassen medan de andra spelar pingis och fotbollsspel inne i spelhallen. Vi väntar på bussen ner till havet. Havet i Makadi bay. Tjugo-tjugotvå grader sådär, men ungarna fryser. Och det SVIDER på kroppen, det är SALT! gnäller dom. Vi vill till POOLEN. Men dom plockar några snäckor och koraller. Leker affär. Och kollar på den stackars kamelen som trampar långsamt fram och tillbaka på stranden. Finns inga turister som vill rida. Kamelen har bajspåse under rumpan. Och går och går och går.

Hotellet har en egen food court nere på stranden. Det är bara att all inclusive-plocka där också. Kebab, grekisk sallad, pizza, korv med bröd. Läsk. Och glass. Vi får sätta ungarna på socker-detox hela februari. Efter maten knallar jag och Mattias ökenvägen tillbaka till hotellet, till fots. Bertil sover i vagnen. Vi går utmed den där fina golfbanan som Mattias hela tiden sneglar åt och undrar om han inte ändå skulle kunna ta en dag på.

I poolen ligger ungarna och plaskar. Och Ruben doppar huvudet. Hela tiden. Upp och ner. Kolla mamma! Jag VÅGAR! En spa-kille kommer ut och trådar Mattias ögonbryn. Han kvider och gråter men får ändå blodad tand och har strax bokat in sej på en Men’s Beauty med ansiktsbehandling och barbering och hela klabbet.

Haitham berättar att han har en fru och två pojkar hemma, de är fem och sju år. De bor i en by utanför Kairo. Det tar honom åtta timmar med buss att åka till dem. Haitham jobbar mellan 12 och 14 timmar varje dag i två månader, sen är han ledig i en vecka. Då åker han hem. Sex veckor om året blir det. Sex veckor om året får han träffa sina barn.

Jag ska bli bättre på att fatta hur fantastiskt bra jag har det.
Varenda dag ska jag bli bättre på att fatta det.

Hotellhäng

Hotellhäng

Jaz Aquaviva

Jaz Aquaviva