Titta inte här om ni inte vill se en bild på en död flyktingpojke.

För jag visar en bild på honom. Den lille pojken. Som drunknade när hans båt kapsejsade på vattnet mellan Turkiet och Grekland.blogg-150903flyktingpojken Han flöt iland igår på stranden i Bodrum i Turkiet, i sin lilla röda tröja, sina blå shorts och sina små skor. Dom små skorna som hans mamma och pappa knutit på honom, innan de gav sej ut. Tröjan som de dragit över hans huvud. Föräldrarna, som hade tagit med honom bort från IS-belägringen i Kobane och flytt mot ett nytt liv, för att de inte hade något val. För några år sen hade de normala jobb och hus och barn som gick till skola och förskola, nu måste de lämna allt de äger och har, för de har inget val. De hade betalat 20000 kronor per person till människosmugglarna för att få plats på den lilla skitbåten över till Kos och Europa, den lilla skitbåten som kapsejsade så fort de kom ut på öppet vatten, ingen som inte kunde simma hade en chans. Den här pojken fick aldrig se Europa. Pappan får fortsätta ensam. Båda hans söner spolades tillbaka till Turkiet, och andas aldrig mer. OCH JAG HATAR DET. JAG HATAR IS OCH JAG HATAR ATT MÄNNISKOR SKA BEHÖVA LÄMNA ALL SIN TRYGGHET OCH JAG HATAR MÄNNISKOSMUGGLARE SOM KRÄVER LIVSBESPARINGAR UTAN ATT TA NÅT JÄVLA ANSVAR ALLS OCH JAG HATAR SVERIGEDEMOKRATER SOM STÅR I DYRA KOSTYMER OCH DEBATTERAR I TEVE OCH JAG HATAR HELT VANLIGA SVENSKAR SOM MINSANN INTE ÄR SVERIGEDEMOKRATER FÖR RASIST ÄR MAN JU INTE MEN VI KAN JU SITTA HÄR UPPE OCH ISOLERA OSS, KLAPPA VARANDRA PÅ AXELN OCH KONSTATERA HUR BRA VI HAR DET OCH FÖRRESTEN SÅ VILL VI INTE SE SÅNA HÄR BILDER PÅ KRIG OCH ELÄNDE ALLS FÖR VI MÅR SÅ DÅLIGT DÅ OCH DET VORE JU ÄNDÅ GANSKA JOBBIGT OM DET HAMNADE ETT FLYKTINGBOENDE HÄR I NÄRHETEN FÖR VEM VET VAD DOM KAN VILJA SNO, FOLK KAN JU INTE SKILJA PÅ MITT OCH DITT LÄNGRE OCH DET HAR MAN JU HÖRT ATT KRIGSTRAUMATISERADE ENSAMKOMMANDE FLYKTINGBARN HAR INGEN RESPEKT FÖR ANDRAS SAKER OCH VI HAR ALLT SETT ATT TIGGARNA UTANFÖR ICA HAR MOBILTELEFON OCH DOM ÄR HELT KLART ORGANISERADE, FRÅN OSS FÅR DOM INGA PENGAR IALLAFALL, VI TÄNKER INTE BIDRA TILL NÅN ORGANISERAD BROTTSLIGHET OCH BLABLABLA OCH JAG ORKAR INTE. Jag orkar inte. Det ser ut som att Bertil ligger där. På stranden, med blött hår och små skor. Jag kan nästan inte andas.

Vad kan jag göra? Skänka kläder, skor, blöjor, pengar. Jag kan ta kort, det är jag bra på. Jag kanske kan ta porträtt på folk och låta alla pengar gå till Medelhavet? Jag kunde ju ställa mej nere vid fyren eller på Båle en viss tid och så kunde folk komma dit och bli fotograferade? Kanske nästa söndag, då har jag ingenting bokat. Den 13/9? Mellan tio och tolv? Om det inte regnar, då tar vi en annan dag. Du får ge hur mycket du vill, men minst 500:- och så får du ett par bilder högupplösta sen. Minst 1000:- om ni är syskon eller flera och vill ha någon mer variant. Prick allt går till dom som behöver, det kostar mej ju inte mer än min tid. Är det någon som skulle komma då?

Det finns en annan värld än Jimmies.

Kontorsdag. Komma ifatt.