Pfizer, dos ett

Pfizer, dos ett

Att otåligt vänta på provsvar för covid kanske aldrig passar, men just idag passar det sämre än någonsin.
Klockan nio: Vaccintid.
Klockan tolv: Begravning.
Klockan fem: Barnkalas.
Jag känner mej helt frisk, men allting hänger löst så länge provsvar icke behagar plinga i telefonen, jag väntar med tekopp i hand, loggar in på 1177, loggar in på 1177, loggar in på 1177.
Vet att jag har sms-notis-funktion aktiverad, loggar in iallafall.

Missar vaccintid.
Vill inte missa begravning.

Pling! Ditt provsvar visar inte covid-19.

Snälla människorna på vårdcentralen bokar om min vaccintid ett par timmar, och jag får min spruta.
Vänligheten, trevligheten, tillgängligheten som Neptunuskliniken ligger inne med saknar motstycke.
Veddige Vårdcentral var mest: Jaha, vill du ha en läkartid för ditt höga blodtryck säger du, vänta lite, ja, nä vi har inga tider, vi släpper nya tider på tisdag om två veckor, då får du logga in klockan sex på morgonen, dom ryker snabbt. Boka in längre fram? Nä, så funkar det inte, man kan inte boka så. Allergimedicin till ditt barn? Nej, vi skriver inte ut sådant längre, du får vända dej till Apoteket, de har ett jättebra receptfritt sortiment.
Och så byter vi vårdcentral i ilskan över att behöva ringa nätdoktor (jag VILL ju inte det!) för att barnen ska bli av med sina svullna pollenögon, och den nya vårdcentralen vill sen inte förnya min blodtrycksmedicin, dom vill istället utreda vad som kan vara fel.
Jag har inte ens tänkt den tanken.
I Veddige har de bara konstaterat fortsatt högt blodtryck trots hög medicinering, och skrivit ut nya recept på samma medicin, år efter år efter år.
Nu, ett år och ett antal mr-röntgenundersökningar senare, sitter jag här med en diagnos på njurfel och en anledning till det där höga blodtrycket.
Så tacksam att vi bytte.
Och så nöjd att känna mej trygg med att få hjälp.

Anna-Lena

Anna-Lena

Bertils födelsedag

Bertils födelsedag