The world according to Coffin Dance

The world according to Coffin Dance

5:45 Vaknar av att Mattias kommer in, han har sovit i Rubens säng sen mitt i natten medan Ruben ligger invirad i mitt täcke som en sovande liten boll bredvid mej. Slänger en blick på telefonen. Ekot: Trump vinner Florida, står det. Vill somna om.

6:15 Bertil kommer yrvaken nedför trappan, vi hjälps åt att klä honom och borsta tänderna, Mattias kör honom till fritids på väg till sitt jobb.

6:20 Jag äter en knäckemacka och två ägg, drar drönarbatterierna ur laddaren och packar kameraväskan.

6:45 Får panik över att bilen är full av innebandybagar, läkarväskor och klubbor, samt fyra fiskespön med tillhörande spannar och skit sen helgens utflykt. Slänger in alltsammans i hallen, startar bilen och kör söderut i morgonskum timme.

7:20 Hatar regn och motorväg. Hatar att hamna bakom lastbil i stänket. Hatar att ge mej ut i duschregnande osynlig omkörningsfil för att komma förbi. Hatar att jobbet jag ska göra är ett utejobb.

7:55 Irrar runt i Halmstad utan att hitta rätt adress. Ringer killen jag ska träffa fyra gånger innan han äntligen svarar. Blir guidad rätt.

8:15 Klafsar omkring i gegga runt ett bygge. Regnet tilltar i styrka. Flyr regnet in i något halvfärdigt med tak.

8:50 Undrar hur många sekunder jag ska lyckas flyga drönaren i dessa uppskattningsvis tio sekundmeter innan den börjar pipa och leva och vilja bli hemflugen igen.

8:55 Flyger drönaren 35 meter upp och i fem sekunder. High wind velocity, varnar den. Land in a safe place as soon as possible. Flyger vidare ändå, knäpper några bilder och hoppas att den inte ska fara iväg över åkrarna utan att lyckas bli hemstyrd. Styr hem. Landar säkert.

9:20 Norrut längs E6. Ösregn i Halmstad. Regnbåge över Holm. Solsken på Skrea backe.

9:30 Camilla på Göteborgs Universitet ringer, intervjun vi ska göra i eftermiddag är inställd, intervjupersonen ska iväg och testa sin dotter för covid.

10:00 På radion sänder de Trumps segervissa tal där han med en märkligt len mjuk och låg röst säger att han ska sätta stopp för att resten av rösterna ska räknas? Förstår ingenting.

10:30 Kommer hem och är oerhört frusen efter morgonens regn. Dividerar mellan varm dusch, en kopp te eller att bara sätta igång med utgörning av bilderna direkt.
Sätter igång med bilderna.

11:40 Mattias kommer hem och letar febrilt i alla lådor efter ett headset. Jag måste ha ett headset för nu ska alla möten ske över Skype och det var två veckors leveranstid på headsetet jag nyss beställde på jobbet, säger han. Han hittar en knallröd hörlur som jag köpte till ungarna inför vår tågluff till Österrike sommaren 2018. Den får duga, säger han och åker tillbaka till jobbet.

13:27 Kokar en kopp te. Ska precis hälla upp skummad mjölk när telefonen ringer. Aftonbladet. Stannar i rörelsen. Kan du göra en grej på fredag? frågar han. Svarar ja, pustar ut och fortsätter hälla. Varmt te med skummad mjölk istället för panikutryckning. Soffan och filten ser inbjudande ut. Jag tog ändå bara lunchrast i tre minuter.

13:58 Mattias ringer. Nu ska han börja jobba hemifrån istället. Den röda hörluren gick att lyssna med, men mikrofonen funkade inte. Han har beställt ett headset med två veckors leveranstid. Galen dag idag, säger han.

14:05 Ytterligare 28 personer har dött i sviterna av covid-19 i Sverige, meddelar DN. Sammanlagt 5997 döda.

14:25 Regnet smattrar på rutan. Jag tror det är hagel. Det är det inte.

14:33 Får ett mejl med förslag på ny layout för kortversionen till boken jag hjälper Pappers avdelning 9 att göra, till deras femtioårsjubileum. Kollar igenom.

15:15 Biden leder i nyckeldelstaten Michigan, meddelas det. Googlar lite på elektorsröster och valsätt i USA. Ser att Hillary Clinton hade två miljoner fler röster än Trump 2016. Tänker att man har det inte krångligare än man gör sej.

15:35 Mattias kommer hem, han har hämtat Bertil på fritids på vägen. Vi lägger oss i soffan och sätter på Babybossen. Dom vuxna i rummet stensomnar.

16:28 Vaknar av att pappa smsar. Han undrar om jag vill ha vinterdäcken nu eller senare, till bilen som fram till förra veckan var hans och som nu blir min. Jag får kolla detta med han som fortfarande sover i soffan. Det ser skönt ut. Jag ska bara blunda lite till. Jag lyssnar på filmen. Det kan man.

17:20 Ruben kommer hem, han har varit hos Elvin. Nu är det snart träning för honom och tränarpappan, alla barn yngre än 15 år får fortsätta träna i Hallands nya coronareglerade idrottsföreningar, men inga matcher får spelas. Gå igenom i huvudet efter recept på supersnabblagade middagar där ingredienser inte ska behöva handlas först.

17:25 Skiter i middag och dukar fram te och mackor. Vi åt mackor till kvällsmat hela min uppväxt och det var ingen som dog av det.

17:35 Ruben och pappan hast-äter och sticker iväg på träning. Jag och Bertil äter vidare i lugn och ro.

18:10 Går med Bertil till biblioteket och lånar femte delen av Handbok för Superhjältar.
Bertil har pannlampsmössan på och nynnar på Coffin Dance på precis hela promenaden.

18:45 Kryper upp i soffan och läser Handbok för Superhjältar del fem från pärm till pärm. Lätt besvikna när den är slut. Cliffhangerslut för ungar! Där det knappt ens hände något heller, mer än att några barn plötsligt försvann. Och nästa del kommer ut först nästa år.

19:50 Lägger Bertil. Läser Askungen, sjunger Du Lindar av Olvon, Drivved och Vem vet.
Till slut sover han.

20:10 Äter en tallrik müsli och mjölk med Ruben eftersom mackmiddag inte var särskilt tillräckligt trots allt.

20:25 Joe Biden pekas ut som vinnare i Wisconsin. Donald Trump kommer att begära omräkning av samtliga röster i Wisconsin.

21:10 Duschar äntligen bort frusenheten sen regnvädret imorse.

21:55 Går strax och lägger mej. Imorgon är en annan dag.

Benny och Jenny

Benny och Jenny

Havet stormar

Havet stormar