Växtvärks-vab

Växtvärks-vab

Tända ljus och morgonteve, filt och rostbröd och mys.
Sedan lite mamma-pappa-barn (alltså jag är så sjukt dålig på att leka rollekar, hujedamej vad mycket hushållsarbete jag får gjort så fort han föreslår något sånt) och fika med Alexandra, Vilmer och Majken innan pysselstunden tog vid och han målade Gruffalos samtidigt som jag började på en Värökarta med svårplacerade småställsnamn.
Lite bulleribulleribock hann vi också med, och en lång bok om Barna Hedenhös i världsrymden.
Jag tror jag kan ha råkat somna middag en stund där på hans säng, med boken fortfarande i näven, för när jag vaknade/kom tillbaka till verkligheten satt han på golvet och byggde formfigurer från spelet Labyrint.
Sen trängde återigen sommarsolen undan racksocksregnet och vi gick ut och plockade tomater i trädgården, gungade hammock och berättade hittepåsagor, varav jag blev mest nöjd med den där Bertil och pappan åkte båt till en sälklippa där något blänkte varpå de tog båten till rymdobservatoriet på Onsalahalvön, fick låna en satellit som Bertil fick plats i och som han sköts ut i rymden med och hovrade ovan molnen tills han var alldeles ovanför sälklippan då han plockade fram ett långt utfällbart sugrör som han stack ner hela vägen och sög upp det där som blänkte med, vilket visade sej vara en diamant som han fick behålla eftersom sälarna vinkade glatt till honom på båtresan hem och sen köpte han sälgodis åt dom en gång i veckan under resten av sitt liv, fast det är en helt annan historia.

Halländsk Dansplattform

Halländsk Dansplattform

Jubel på Norvalla

Jubel på Norvalla