Nära-Sara-Lehmann-upplevelse

Nära-Sara-Lehmann-upplevelse

Jag älskar Roald Dahls bok Matilda.
Sen jag högläste den för Ruben för ett par år sedan älskar han den lika mycket.
Så efter jobb och skola idag åkte far och son ner till Malmö och gick på förberedande genrep med mej, av musikalversionen av denna fantastiska fantastiska bok.
Och poängen de gav?
Slog i taket.
Jag har aldrig tidigare hört kräsne Mattias tycka särskilt mycket om någonting han sett på denna scen, men idag hände det.
Och Ruben också, som var allra mest förtjust i ryssarnas hämnd på pappa Wormwood, och därefter i Matildas imponerande kunnande av gångertabellen.
Kolla, hon har en RIKTIG BUTTERFLY! viskropade han när ryssmaffians Sara Lehmann kom släntrande nedför publikgången på väg upp på scen, fipplandes och showandes med sin kniv.
En fantastisk kväll.
Som följdes av en bra natt (nåja, jag satt ju och jobbade fram till klockan tre men dom andra två satt i soffan bredvid mej och käkade godis och kollade på Ant-man and the Wasp till in på småtimmarna) och en god frukost där Ruben fick hjälp vid brödrosten av Efraim von Trippelhatt (fast i civil kostym då), en skön bastuförmiddag i hotellets källare, samt en fin gummistövels- och lördagsgodis-jakt på stan, där Ruben, som gick hand i hand mittemellan oss hela tiden sa: Det GÖR inget om vi inte åker hem innan sent ikväll, bara så ni vet.

Det fina i att hitta på nåt med bara ett barn.

Matilda, en gång till

Matilda, en gång till

Matilda the musical

Matilda the musical