Nyårskavalkad

Nyårskavalkad

Här ligger jag i min nyårsdags-onepiece i min nyårsdags-soffa och kollar igenom gamla bilder, hur nyår såg ut förr om åren. Vart vi firade. Hur små ungarna var. Hur vi mådde dagen efter.
Här kommer en kavalkad, jag ger er (eller mest mej själv): NYÅR elva år tillbaka!

Nyår 2006. Vi hade varit ihop i två månader. Jag körde ner från Stockholm och fick följa med upp till Janne och Marie på nyårsmiddag. Alla var nya, några träffade jag för allra första gången. Hugo och Saga var fyra år, Måns var bara tre.
Dagen efter blåste det halv orkan och vi stretade oss fram på Bua strands klippor.
Sen åkte jag tillbaka till Stockholm igen.

2007 hade jag tagit mitt pick och pack och lämnat lägenheten i Stockholm för att bli Buabo. Vi hade flyttat in i gamla gröna 1800-talshuset på Sågskärarevägen och jag hade tagit in mitt livs första gran (ja, dom hemma hos mamma och pappa räknas förstås inte).
Nyår firade vi även i år hos Janne och Marie (med bland annat tioåriga Mikaelas makeupsalong, nu blir hon mamma själv vilken dag som helst den tösen) och dagen efter tillbringade jag ute i ny nyårsstorm medan Mattias försökte bota baksmälla med huvet i frysen.

Återigen nyårsfest hos Janne och Marie, kylan låg tunn och isen blank på Guttaredsmossen.

Femton dagar gammal kolikbebis fick skrika loss en smula uppe på Hultavägen, innan raketerna small av och vi förpassade oss hem till Sågskäraresoffan igen.

Nyår på Lotsvägen, hos Pär och Camilla, tio meter från det som ett halvår senare skulle bli vårt eget hus. Nyårsdagen firades på samma ställe, förslagsvis kan det ha varit någon slags Premier League-match den dan.

2011 kom Emelie och Andreas ner från Stockholm och Emil och Emma upp från Malmö och firade nyår hos oss. Hela havet stormade och båtarna sjönk nere i hamnen.

Raketrädd treåring gjorde att jag inte såg ett enda fyrverkeri, bara hörde dem mot en blöt och skakande liten kind. Det här året kunde vi bara skutta rakt över häcken till festen, till samma grannar som vi hade en smula längre väg till två år tidigare.

Nyår te Brettes med bulle i ugnen, och skridskor på Sjöaremossen dagen därpå.

I år kom Brettes hem till oss med hela klanen ungar och kungar. Barnbord i köket och uterumsmöblerna till oss stora i vardagsrummet. Dimman låg tjock och blöt över nejden. Några vita nyårsaftnar är vi inte bortskämda med härnere.

Nyårsafton 2015, hela familjen high on alvedon. Jag hade varit förkylningsdäckad hela december det året och övriga familjemedlemmar föll som käglor de också. Vi kom iväg en stund till Nina och Mike, men strax efter tolvslaget ramlade vi hem igen.

Ja jisses, 2016 kunde blivit Mattias sista nyår. Ett papercut i tummen som blev inflammerat och svart av blodförgiftning gav två nedsövningar och operationer, sex inlagda nätter på sjukhus, samt sexton påsar intravenös antibiotika. Hem till Pär och Camillas nyårsfest fick han komma på permission några timmar innan han åkte in igen.

Och så nu. Igår idag imorgon.
Happy new year!

Januari 2017

Januari 2017

Nyårsafton

Nyårsafton