Ledig dag mitt i veckan

Ledig dag mitt i veckan

Det här med att ha sparat en miljard föräldradagar på att jag inte tog några alls första året med Bertil, utan bara jobbade på med mormor/morfar/farmor-hjälp, gör att vi nu kan pytsa ut ledigdagar lite sådär hela tiden. Alla lov. Alla lovdagar och studiedagar. Hela sommarlovet från skolavslutningen tills den börjar igen. Mattias hemma varje måndag. Jag hemma de fredagar jag kan. (Kan ändras snabbt beroende på om och när jag får jobb, är ju så mitt yrkesliv funkar.)
Och så idag! Till exempel.

Idag var dessutom Lisa hemma på ledigdag, dubbelbra.
Vi hängde runt hela dagen, jag och hon och Elvin och Alva och Bertil, drack te, byggde lego, åt lunch, gick ner till stranden (Alva somnade, Bertil gjorde det inte), gick hem igen lagom till Ruben och Stella kom från skolan (första gången de fick gå hem alldeles själva!) dessutom med läppstifthittarn Astrid i släptåg. Vi lekte på lekplatsen i solblandat regn. Gick hem och fixade fruktsallad och vaniljvisp till mellanmål (vid det laget hade även Nellie anslutit och jag och Lisa fick inte ens plats vid bordet, det var som fritids fast hemma hos oss). La pussel. Dansade. Var lediga.

Jag och Mattias har gjort ett gulpricks-schema över våra föräldralediga dagar för kommande ett och ett halvt år.
Om jag känner mej lite nere nån gång går jag bara bort till skåpet och tittar på det.

Snödroppsbukett

Snödroppsbukett

The Ring

The Ring