Matt Woods Band och Marie Danielle på Majas

Matt Woods Band och Marie Danielle på Majas

Regnet faller kallt, men inne på Majas är det varmt och gott och kantarelltoast och Tvååkerskotlett med calvadossås, ingefärsplommon, syrad kål och kantareller här också, kantareller vi plockade ute i Väröbackas skogar för en vecka sen, vår fulla gula korg ligger nu på tallrikar på restaurang.
Det är inte så mycket folk på Majas ikväll. Regnet håller nog folk hemma i sina fredagssoffor.
Marie Danielle kliver upp på scen. Hon inleder med att excuse us for our president. Jag har aldrig lyssnat på Marie Danielle tidigare. Marie Danielle spelar, VVS-arbetarna vid långbordet bredvid höhöar och ropar: Där kunne la DU gått opp istället! till sina kollegor och jag stänger av vänsterörat och lyssnar på Marie Danielle. Hon låter alldeles fantastiskt. Jag sitter inne på Majas med en hemgjord ginger beer och älskar Marie Danielle.
Min man sitter mittemot. Han blev så mätt på Gun Ragnarssons gris och våra kantareller att han inte ens orkade allt. Nu delar han obskyra dubbelipor (som Ulf plockar fram ur sitt roliga sortiment) med Henrik Ehn och trivs han också.
Marie Danielle kliver av, Matt Woods Band kliver på. VVS-arbetarna klappar händerna och jublar, män på scen gillar de. Matt Woods Bands spelar för ett knappt halvfullt Majas. Vad ni missar, regnrädda soffnötare av Varberg. Ni missar min bästa sorts spelning: Lugnglad altcountrystämning i otrång bar. Senast upplevd på Pet Sounds Bar på Skånegatan för sisådär tolv år sen.
En spelning som inleds med: Excuse us for our president, måste man bara älska.

Anna och Erik

Anna och Erik

Hällregnsflytt av luftvärmepump

Hällregnsflytt av luftvärmepump