Gummibåten i sjön

Gummibåten i sjön

Efter att ha fått Pärs gamla gummibåt gratis, lagat femtio små hål i den och på det fått en begagnad liten tvåhästars utombordsmotor för ett par hundralappar, drog vi alltihop till hamnen idag på Mattias förmiddagssnickrade hemmabygge till transport.
Upp på båten, ut i gattet, söderut mot Sanddamm.
Där ankrade vi upp och sjösatte.
Mattias, Ruben och Bertil tog en sväng, (fler vuxna hade nog gjort att de två stackars hästarna i motorn gjort att båten gått typ bakåt av långsamhet) så jag stannade kvar i storbåten, redo att komma till undsättning vid haveri. (Not. Jag vet knappt hur man får våran båt att starta.)
Ruben lärde sej snabbt att köra. Tio minuter senare bjöd han morsan på en sväng in till Sanddamms strand och tillbaka. Och ytterligare tio minuter senare körde han och lillebror runt i viken ALLDELES SJÄLVA (till min lilla förskräckelse, men pappans trygga försäkran om att flytvästar gör sitt jobb på den minuten det skulle ta att ta sej till dem).
Var ju kul det här!
Mormor, Ruben vill bjuda dej på en åktur. Ärumä?

Tappert försök till strandhäng

Tappert försök till strandhäng

Frukostplock och båtmojängssnickeri

Frukostplock och båtmojängssnickeri