Fotokurs för armaturmänskor

Fotokurs för armaturmänskor

Fotokursfrågan har jag fått otaliga gånger de senaste åren. Jag har flabbat och sagt nej och att jag inte kan lära ut nånting, jag som är den tekniskt minst intresserade fotografen som finns på norra halvklotet skulle väl inte kunna lära ut nånting, jag kan ju liksom bara min egen kamera och that's that.
Så frågade Jocke.
Snällt.
Och plötsligt sa jag ja.

Jocke har ett belysningsföretag tillsammans med några kompanjoner, och de behöver kunna fotografera sina armaturer när de satt dem på plats. (Och innan med för den delen.)
Nånting borde jag ju ha att komma med?
Det är ju inte särskilt svårt egentligen.
Ett: Hur hade jag gjort om jag fått uppdraget?
Och två: Tala om hur jag skulle ha gjort.
Gå ut och öva lite (på industriområdets gatlyktor i dagsljus, eh) och prata om komposition snarare än bländare och slutare. Testa ljuskällor ovanifrån och underifrån och se skillnaden. Det är ju liksom inte bara att ha en stark lampa och tro att man är hemma för ett porträtt.
Öva, titta, jämföra.
Till råga på allt var det dessutom kul.

Otekniska fotokurser för mobilanvändare som vill bli bättre på Instagram?
Det kanske vore nåt.

Nordic Led på mörkerövning

Nordic Led på mörkerövning

Tillbaka till jobbvärlden

Tillbaka till jobbvärlden