Torrent de Pareis

Torrent de Pareis

Min syrra visade bilder hon tagit i Sa Calobra och Torrent de Pareis 2006 när hon var där, hon och tre-fyrahundra andra. Helt knökat var det. Alla stod i klungor på den lilla stenstranden mellan klipporna, där ravinen möter havet. Åk tidigt på morgonen om ni vill ha en chans att få det lite lugnt, sa hon. Innan horderna av turistbussarna kommer och ska mötas i serpentinerna ner och allt.
Vi funderade om huruvida vi skulle åka före frukost. Fast vi gjorde inte det. Frukosten serverades från åtta, vi åt prick åtta, sen åkte vi vid nio. Kom fram vid tio, och... ingen där. Bara vi. Helt ensamma. Mellan enorma bergväggar, lena stenar och turkosblått kristallklart hav.
Jag näckade och hoppade i vattnet. Vi kastade macka och tittade medlidsamt på de stackars fiskarna som fastnat i vattenpölarna inne i ravinen. Förhoppningsvis i tidvatten, iallafall.
Vi gick en bra bit in i den avsmalnade ravinen, klättrade in i grottor och fick hitta alternativa vägar när vattnet bredde ut sej. Gick tillbaka igen, mötte de första (andra) försiktiga turisterna på väg genom grottorna mot ravinen och stranden. Var så in i bombens glada att "tidigt på morgonen" betydde "nästan lunch".

Och jag fick bada.
Där.

Fornalutx

Fornalutx

Serpentiner ner till Sa Calobra

Serpentiner ner till Sa Calobra