Emils 40-årskalas

Emils 40-årskalas

Kunde man ju räknat ut med lilltån. Att om man nu ska välja nån gång att gå på fest utan att ta med kameran, så ska man inte välja just den festen som Emil och Emma styr upp.
För när Emil fyller fyrtio, får samtliga gäster ställa upp som statister på Malmborgs egen variant av Beatles Sgt-Pepper-skivomslag. Vi får också avnjuta en simgymnastikuppvisning signerad Emma, Frida, Linus och Putte. Det blir även grispruttdans och spontan maskerad där Tekla och Ruts rum ställts iordning till magnifik bytaom-garderob, med alla utklädningskläder man kan tänka sej. I köket dansar en gul banan omkring med en riddare, en magdansös svärmar runt Kermit och mitt i alltihop smyger en postiljon omkring och lyfter på hatten. I hallen åker kraftmätarpulten fram. Emil står och fyller noggrannt i allas resultat, när turen kommer till mej hojtar han att jag fick åtta sist och jag säger att jag inte gjort det innan nu, och han säger: Jo. För flera år sen. Han får stryka min gamla åtta till det dubbla. Emelie kommer upp i tjugo. Mattias, som är sådär odödlig som män i fyrtioårsåldern är när dom går på kalas, bryter nästan av sej sin skadade tumme på kuppen. Födelsedagsbarnet själv klämmer till med sextiotre.
Det är aldrig återkommande bilder överallt, hela tiden. Och jag har bara en sketen liten långsamstartande och långsamknäppande mobil att försöka ta dem med.

När du fyller femtio Emil, då har jag med mej kameran.

Dagen efter

Dagen efter

Duggregnssemester

Duggregnssemester