Tåg

Tåg

Tidig morgon, kolmörkt Bua. Busschauffören visslar på Barbie Girl. Gryningen smyger fram över Viskan vid Åskloster. Nästan ingen mer än jag på bussen. Skönt att hinna före gymnasiestormen. Det är kallt på stationen i Varberg. Jag har rotat fram min vinterjacka den här morgonen.

Nästa gång jag passerar Bua har det ljusnat. En timme senare ganska exakt. Tänker att pendeltågstation i Limabacka inte vore så dumt. Funderar på om bilen hade varit ett bättre val ändå. Kommer in i Göteborg, passerar den tröga morgontrafiken. Tänker att tåg ändå är bra.

SJ Snabbtåg mot Katrineholm avgår 8:30. Glenn Hysén är med. Jag är med. Solen har gått upp, himlen är blå. P3 Historia om Henrik den åttonde och hans halshuggna fruar i öronen. Sen avsnittet om Jeanne D'Arc. P1 Dokumentär om Johan Gustafsson som tillfångatogs av al-Qaida i Mali. Solen går i moln. Regnet börjar falla.

I Katrineholm kliver jag av bekväma snabbtåget och kliver på rangliga rälsbussen mot Eskilstuna.
Droppar och rännilar rinner längs rutorna. Nästa: Flen. Nästa: Hälleforsnäs. Nästa: Eskilstuna.
Va? Jag är ju mitt inne i när Johan Gustafsson rymmer ut i öknen och drar stora SOS-bokstäver med foten i sanden.

Jag jobbar några timmar. Sen tar jag samma väg tillbaka igen.
Eskilstuna-Katrineholm, Katrinehom-Göteborg, Göteborg-Varberg, Varberg-Bua.
P3 Dokumentär om häxprocesserna på 1600-talet, Gustaf III:s problematiska privatliv och skolskjutningen i Jokela i Finland.
Fram och tillbaka på sexton timmar blankt. Snabbare än Johan Gustafsson.
Han fick inte komma hem till sej igen förrän fem år senare.

Eskilstunajobbet:

Eskilstunajobbet:

Skapa Dans

Skapa Dans