Geografinörden lever

Geografinörden lever

Idag flyger de hem. Idag flyger de Phuket-Moskva, Moskva-Köpenhamn, och jag sitter och glor helt nördigt på planens väg.
Jag vet att det kanske bara är jag, men det är rätt hisnande spännande faktiskt, att se i realtid vart de befinner sej, zooma in och kolla, se hur de passerar precis över Mazar-E-Sharif i Afghanistan (där den svenska styrkan är stationerad), hur de bara snuddar över Turkmenistans yttersta kant, hur de loopar norr om Moskva innan mellanlandning och hur de passerar Riga i skymningen, undrar om de fick se Riga i dagsljus eller gatlyktsmörker.
Well, de tittade säkert inte ens ut genom fönstret på Riga.
(När jag och Camilla flög till Thailand hann hon se flera långfilmer medan jag satt klistrad mot flygplansfönstret och försökte följa vägen i memorerad karta i huvudet. Jag längtar till den dagen då man kan sitta på ett plan med uppkoppling och följa sin väg på en klick-och-zoombar Planefinder. Framtiden here we come.)

Men vad var det för högergir de fick göra på gränsen mellan Indien och Pakistan egentligen?

Nerffajt på övervåningen

Nerffajt på övervåningen

Måndag morgon

Måndag morgon