Till Umeå

Till Umeå

Direktflyg från Göteborg till Umeå! Sicken jättefin ny grej. Litet propellerplan över Götaland, Svealand, Norrland, Falun med stora stora gruvhålet som ser så litet litet ut från luften, Sundsvall och Höga Kusten och Bottenviken. Isflak. Ume Älv.

Sopplunch med Hanna, Monika och Hannes på Pilgatans bokcafé, eftermiddag på Bildmuseet. På översta planen, Julio Le Parc. Och de mekaniska ljusinstallationerna. Lumière. Lampor, motorer, roterande plåt. Nånting för Olof Broström! En våning ner var det mina egna rörelser som styrde. Hur jag gick. Hur allting rörde sej i den lilla lilla rörelsevinden. Ljuskäglor. Klirr. I mitten av rummet en stor svart mjuk bänk. Att ligga på, att stirra på de stilla plåtbitarna i taket ovanför, hur de sakta börjar röra sej. Av min andning.
Så vansinnigt imponerad.
Och så glad att jag var där mol allena en tisdag istället för en lördag med vernissage.

Nytt hotell, U&Me på nya färjeschabraket Väven.
En zebrarandig böljande koloss med utsikt ända bort till Obbola och fönster in på dass.
Tegsbron med eftermiddagstrafik. Restaurangbåtarna.

Kväll på operan.
Och natt med bilder, sittande i sängen med utsikt över ett nattglimrande Teg.
Som New York i all sin oskyskrapighet.

Den Listiga Lilla Räven

Den Listiga Lilla Räven

Alla hjärtans dag på Hiaklitten

Alla hjärtans dag på Hiaklitten