Nina Bondeson

Nina Bondeson

Tänk, igår efter Sahlgrenskajobbet körde jag Toltorpsdalen ner, sneglade uppåt höger och tänkte att dom där husen uppe på hyllan, sicken utsikt dom måste ha. Nån dag borde jag ju bara svänga upp i den där rondellen, snirkla mellan villorna och kolla utsikten.
Idag ringer DN och ber mej åka och ta bilder till kulturen, på just den hyllan.

Det var inte vart som helst jag fick åka heller.
Det var hem till Nina Bondeson.
Jag har hört Nina Bondesons namn lite här och var i galleri- och utställningssammanhang, pinsamt nog utan att riktigt ha kollat upp henne eller vad hon gör för något. Eller att för den delen ha gått på nån av hennes utställningar.
Ser jag ju nu att jag borde ha gjort.
Vansinnigt fint måleri, broderi, hantverk, hon höll precis på att packa upp en utställning som nyss hängt på Edsviks konsthall i Stockholm.
Lisa Manner är omöjlig att peta ner från min tron, men idag seglade Nina Bondeson in som god tvåa på min lista över nu levande favoritkonstnärer.

Och utsikten från hyllan var det inget fel på, den heller.

Redo

Redo

Uppe på Medicinareberget är utsikten regndimmig och kemilabben fulla av studenter som snart will be driving home for Christmas

Uppe på Medicinareberget är utsikten regndimmig och kemilabben fulla av studenter som snart will be driving home for Christmas