Jordärtskockssoppa

Hade jag inte trott, att den lilla lunchen som jag lagade ihop på en kvart av det som fanns hemma efter lite googling av ingredienser, skulle bli värsta supergoda. Potatis hade jag, och en påse jordärtskockor. Grädde. Buljong. Och några vitlöksklyftor. Ärligt! Det var svingott. Here goes: En påse, typ sex små jordärtskockor. Tre potatisar En vitlöksklyfta Två buljongtärningar Lite matlagningsvin En halvliter vatten En tvåochenhalva vispgrädde Smör Salt Peppar Några skivor parmaskinka

Skala jordärtskockorna och potatisen och skär den i mindre bitar. Hacka vitlöksklyftan. Fräs detta i lite smör en stund i en kastrull. Häll på vinet, vattnet och smula ner buljongtärningarna. Koka i ca en kvart, tills det blivit mjukt. Kör i en stavmixer tills det blir slätt. Häll i grädden, salta och peppra och låt allt bli varmt på plattan igen. (Medan det kokar i den där kvarten, lägg några skivor parmaskinka på ett bakplåtspapper på en plåt, ställ in dem i 150 graders ugn i fem minuter, ta ut och riv isär dem. Strössla de här parmachipsen över soppan.)

Voilá! Det här kommer jag göra typ en gång i veckan.

blogg-151028jordartskockssoppa

Jag hittade ingen Ruben på fritids idag.

Höstlovdag