Fotografisk Tidskrift #3/2015

Det har gått på duracellspeed här sen slutet av augusti.Sen slutet av augusti har jag haft att göra hela tiden, till och med på helgerna och då menar jag varenda helg, jobb jobb jobb. Och det är ju självklart jättebra, men den här ketchupeffekten som tenderar att uppstå som vågor över året, den kunde ju gärna fått vara... lite mindre dammexploderande. Och lite mer strilande.

Nu är jag iallafall ikapp med allt som har en deadline (hoppas jag!) och hinner sätta mej ner för lite ny inspiration också. För det händer nåt i mej varje gång jag läser Fotografisk Tidskrift. Det är som att den är skriven, präntad och tryckt rakt för mej, med alla mina intresseområden i en salig och himmelsk röra, den är så snygg och fin och smart och klok och ja, inspirerande, att jag inte behöver nån annan input (nästan).

Idag: Fotoböcker. Och jag får idéer på en gång (jag älskar när jag får idéer!) och läser inte ens färdigt själva artikeln innan jag kutat iväg för att kolla en grej och skriva upp.

Tips för fotografers hemsidor. Åh, BRA tips. Jag MÅSTE ta tag i det här med hemsidan nu. Min är gammal, tråkig och lämnad. Jag har pillat på en ny sen i våras med Wordpress som alla säger är så lätt, men det är bara en massa widgetar och gadgetar och jag blir tokig, jag kan inte, fattar inte.

Workshop i gummitryck, står det. Gummitryck? Hm. Det här måste jag googla vidare på. Verkar ju skitroligt. Och jag saknar det där gamla mörkrumshänget, det verkliga, hantverket. Känns som att det är på fusk att photoshoppa fram allt i datorn. En kanske skulle åka iväg på workshop i gummitryck i Skåne?

Tekniksidorna hoppar jag över, det gör jag jämt. Jag är sjukt ointresserad av teknik. Fast jag skulle ändå vilja ha Sigmas nya 85-optik med bländare ettkommafyra. När det står nåt om den kanske jag kommer läsa. Kanske.

Och så det roligaste: Sofia Runarsdotter berättar om när allt gick åt helvete. Världens bästa serie, där de ber fotografer berätta om sina misslyckanden. Så galet opretentiöst och befriande.

Jag fick ett inställt jobb i eftermiddag. Det gör ingenting. Nu hinner jag läsa hela.

blogg-151009fotografisktidskrift1 blogg-151009fotografisktidskrift2

Ankisockar

Lunchdate på Gästis