Egypten för femton år sen

Egypten för femton år sen

Tvåtusenett åkte jag till Egypten två gånger. En gång på charter med min kompis Desse, vi åkte på ospecificerad restresa vartsomhelst som kostade typ ingenting, vi hamnade i El Gouna utanför Hurghada, åt vatten och bröd, red på hästar i öknen runt pyramiderna, åkte båt på Nilen och kröp in i faraogravar i Konungarnas dal.

Nästa gång åkte jag ner och bodde i Shoubra i Kairo hos en familj jag träffade första gången, hängde på vattenpipkafé och hälsade på i deras koptiska kyrka, åkte på basarer och marknader, dansade i öknen och lyckades klättra upp för några avsatser på Cheops pyramid innan vakterna kom klättrade efter.

Det har gått snart femton år sen dess. Femton år! Det är helt sjukt. Jag vet ingenting om familjen längre, jag brevväxlade litegrann med yngsta dottern Marian men det rann ut i sanden, dom kan ju ha egna familjer med ungar som är lika stora som Hugo by now.

Det kommer bli en helt annorlunda resa den här gången. Gated community, all inclusive och splashland med femtio vattenrutschkanor. Inga pyramider, inga banditutflykter i öknen. Bara nöjda ungar och värme och vattenland. Och hela Hugos storfamilj på samma semester, mamma och Johan och Eddie och Frank och vi.

Kom nu inte och paja detta!

blogg-011113egypten1.jpg
blogg-011211egypten2.jpg
blogg-011217egypten3.jpg
Peppen!

Peppen!

För med den här väderprognosen vore det ju synd att stanna hemma!

För med den här väderprognosen vore det ju synd att stanna hemma!