Väcka tomten

På Göingegården brukar tomten somna i skogen sådär kring andra advent. Och så får ungarna leta upp honom och väcka honom, så han hinner färdigt med allt han ska till julafton. I år var det lite för blåsblött för stackars tomten att somna i skogen, så behändigt nog hade han nickat till inne i Josse och Jannes förråd istället.Önskelistelämning, samt pepparkakor och varm choklad i carporten. Och en alldeles ny liten Wille sov vagnsinbäddat genom hela tomteväckningen. Han hade det nog varmast och skönast av alla. Fast i elva plusgrader var det kanske ingen som direkt frös. Det var tio plus den 5 juni, visste ni det? En grad kallare. Och overallklädde Ruben slet av sej mössa och vantar i bilen på väg hem och ropade: Jag är så VARM nu! Jag HATAR värme! Jag vill hoppa ner i en jättekall POOL eller jag menar jag vill BADA I HAVET I VINTERNATTEN!

blogg-151206vackatomten1blogg-151206vackatomten2blogg-151206vackatomten3blogg-151206vackatomten4blogg-151206vackatomtenentillblogg-151206vackatomten6blogg-151206vackatomten7

Hemma med dom här

Pyjamasdag