Hej!

Hej!

För en fantastisk dag!
Igår var en oturs.
Först fick jag veta att vår hemförsäkring inte täckte tappad vigselring.
Sen backade jag på en stor sten i mörkret.
Idag däremot, vaknade världen lent och mjukt.
Solen sken, radion spelade gamla nostalgidängor och jag sjöng med mitt högsta i bilen på väg ner till silversmeden Lena i Galtabäck, som när hon nyss fyllde fyrtio bad folk skänka pengar till Läkare utan gränser (hur mycket eller lite man ville) och sen bland dem som skänkt lottade hon ut presentkort på åttahundra kronor.
Och jag vann!
Fina fina hej-örhängen tog jag.
Och tror dessutom jag fann en ny vän.
Efteråt körde jag till Hajen och köpte plockmat till kvällen (plockmat är mitt bästa) och där träffade jag en jobb-bekant som gav mej beröm så skinande att jag studsade litegrann därifrån.
Beröm va.
Vilken grej.
Jag ska hädanefter ge beröm så fort min hjärna tänker en enda liten snäll tanke om nån.
På väg hem stannade jag hos Tammy i Nasaret, och där var det fint och varmt och soligt och roligt, och när skymningen föll och jag gick bort med övernattningsryggsäck till Bertil som ringt och meddelat att han tänkt stanna hos Sigge, ljöd det skönsång från Maries innergård, där Jul på Båle-marknaden kvällsöppnat med nissemössad liten orkester.
Jag blev kvar, och hjälpte Karin sälja varm vintermumma med vispgrädde och pepparkakssmul till frusna marknadsgäster.

Och, jag har köpt nya kameror med målsökande autofokus bra nog att lyckas chans-ta en skarp bild med kort skärpedjup på ett litet örhänge på mitt eget öra.
Bara det är värt ett litet hoppsa-skutt.

Jul på Båle

Jul på Båle

Tammys keramik

Tammys keramik