A visit to Vienna

A visit to Vienna

Wien välkomnade oss med en rungande åskskur och ungarna klädde genast av sej nakna och sprang ut på balkongen och svalkade sej i regnet.
När mörkmolnen dragit undan tog vi tunnelbanan in till stan, till Stephansplatz som hotellreceptionisten tipsat om.
Stephansplatz.
Som Drottninggatan i Stockholm gånger hundra.
Lägg på det en genomsvettig mamma med två barn, som trots iskall dusch på hotellet efter resan redan jobbat upp samma hiskeliga temperatur igen och vars huvud nu KOKAR bland alla miljarder turister och stinkande HÄSTSKIT efter de cirka trettio historiska gamla hästekipage som parkerat runt den gigantiska (och jo, fina) Stephansdomen.
Termometern visar 34 grader, Bertil har somnat halvt framåtlutad i sulkyn och klockan är fem, och Ruben var försvunnen i tio sekunder på tunnelbanan (där han satt själv på ett säte medan jag stod med sulkyn mitt bland hopklämda pendlare) samtidigt som dörrarna öppnades och folk vällde in och ut, vilket gav stresspåslag med cirka tusen procent innan jag fick gapat hans namn mitt HÖGSTA och hans lilla hattprydda skalle dök upp i trängseln, han "hade ju bara bytt plats mamma".
Vi tog ett varv runt Stephansdomen gjorde vi, sen gick vi ner i tunnelbanesystemet igen och åkte till Praterstern istället.
Som Liseberg på Wienervis.
Bra gjort.

A visit to Vienna, a night of Ferriswheel and fun.

Schönbrunn

Schönbrunn

Mot Wien

Mot Wien