Hemma på min trapp

Hemma på min trapp

En kopp te, nyvakna barn i morgonsolen, körsbärstomater direkt från plantan bredvid.
Doften tomatplantan ger åt händerna.
Ungarna provar den fortsatta flytkraften hos pimpstenen Ruben hittade flytande i havet i Kroatien, regnet faller plötsligt ner genom solstrålarna och i garaget står en alldeles nyköpt cross, som den nyligen crossfrälste mellanpojken tjatat till sej förra veckan av sin far (som inte var sådär supersvårövertalad, det är ju inte direkt så att Ruben vet hur man söker efter crossar till salu på Blocket).
Igårkväll satt jag och han, mellanpojken, i soffan och läste SVJ - Stora Vänliga Jätten, medan åskan blixtrade och small utanför, Bertil låg och trynade i sin säng och Mattias var glad i hatten nånannanstans, på Frallans fyrtioårsfest.
Soffan, vädret, pojken, myset, blixtarna, räknandet, dundret.
Boken.
Filten.
Jag älskar att komma hem igen.

...och ett dopp i det blå

...och ett dopp i det blå

Ytterligare en Spelman

Ytterligare en Spelman