En glass på Vendelsö

En glass på Vendelsö

Jag gillar såna här dar.
"Ska vi åka ut och köpa en glass på Vendelsö?"

Vi fick dock, härmeligt nog, publik när vi skulle lägga till. Tobbe och Inger paddlade förbi i sina kajaker. "Det här vill jag se" flinade Tobbe.
Ankaret ville inte fastna, sidovinden drog norrut, ungarna skrek "får jag hoppa av?" stup i kvarten, jag hoppade iland och drog linan hårt hårt uppåt bryggan, vi var ensamma vid bryggan sånär som på EN ynka annan båt, den båten lyckades vi ändå glida iväg mot hela tiden. Mattias svor och jag ropade "Ska jag bara stå här och dra?" och Tobbe flinade ännu mer.
När vi väl fått fast oss låg vi i fyrtiofem graders vinkel mot bryggan och ägaren till den ynka andra lilla ekan kom ner, hoppade i, la ut och muttrade: "Ni kunde väl lagt er var som helst här annars".

Bara för att du lärde dej att angöra en brygga 1948, gubbe.

Lisas födelsedag och Maltes, nästan

Lisas födelsedag och Maltes, nästan

Blåbärsskogen

Blåbärsskogen